Wil jij als ondernemer zichtbaar worden? Je eigen merk zorgt dat men je herkent, het is een eerste indruk en een enthousiaste aanbeveling voor eenklant. Maar wat is nu eigenlijk een merk? Een merk is een beleving, de beleving die jouw klant ervaart.

Als je als merk altijd jouw eigen unieke uitstraling hebt, straalt dat betrouwbaarheid uit. Maar ook jij zélf bent belangrijk. Als je merk niet past bij jouw eigen persoonlijkheid, straalt het ook niet uit waar jij als ondernemer voor staat. Alles is namelijk energie en de energie die jij uitstraalt kan je in contact brengen met mensen die interesse hebben in jouw merk.
Een van de eerste stappen om een consistent en samenhangend merk te creëren is het op orde hebben van de basis. De lijn leggen met wie jij bent. Dit betekent dat je logo, die kleuren en de foto’s die je gebruikt een en dezelfde sfeer moeten uitstralen in al je uitingen. Denk aan sociale media, je website, brochure, visitekaartje en advertenties.
Op deze manier kun je een duidelijke huisstijl neerzetten, in je eigen unieke stijl. Zodra je een nieuw initiatief neerzet of een nieuwe communicatie-uiting creëert voor jouw merk, zul je deze moeten toetsen aan je eigen huisstijl. Is het in lijn met elkaar?
Janneke Lutgerink werkt met jouw energie, door te voelen waar jouw verlangens en wensen liggen. Samen kunnen we een stevige huisstijl neerzetten die maakt dat jij als ondernemer je doel bereikt.
Janneke Lutgerink
Zicht Ontwerp